Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új buszvárókat adtak át Gyöngyösön

Új buszvárókat adtak át Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A városban sok távolsági és még több helyi járati autóbuszmegállóban nem volt mindeddig fedett váróhely. Rendszeresek voltak a polgármesterhez érkező lakossági jelzések, panaszok ezzel kapcsolatban, hiszen az utazókat rossz időben semmi nem védte az esőtől és más csapadéktól.

Hiesz György polgármester, Gonda Tivadar reklámgazda, valamint Hidvéghy Melinda adta át jelképesen Gyöngyös város új buszmegállóinak egyikét. A városnak – anyagi lehetőségek híján – sokáig nem volt módja orvosolni a buszmegállókkal kapcsolatos panaszokat, de végre sikerült megoldást találni. Országszerte már bevált módszer, hogy reklámos cégek építik meg saját költségen a fedett várakozóhelyeket, cserébe hosszú távra, nálunk húsz évre használati jogot szereznek a reklámvitrinnel ellátott megálló felett.

Gyöngyös városa 12 darab buszváró megépítésére kötött szerződést az Intermédia Kft-vel, akinek az országban több helyen vannak ilyen buszvárói. A telepítést október 27-én fejezték be, az utazók már használják az új várókat.

A helyszínek már adottak voltak, új megállóhelyeket nem alakítottak ki. A 12-ből 5 helyen nem volt felépítmény, 7 helyen pedig egyszerű, oldalfal nélküli kis fedett beálló volt. Ezeket tovább vitték helyi járati megállókba, illetve a főiskola kollégiumánál a 24-es út mellett most épülő két új megállóba helyezik majd ki.

Sütő Dániel


Tovább az archívumra