Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Eger: szombattól HospInvest

Eger: szombattól HospInvest

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Újra botrányos körülmények között tárgyalta a megyei kórház ügyeit a megyei közgyűlés. Szombaton a HospInvest átveszi az intézményt, ám még mindig harcolnak az úgynevezett kórházvédők a kórház átadása ellen. A távozó 602 dolgozót összesen 875 millió forintnyi végkielégítés illetheti meg.

Ismét fütty, ismét bekiabálások és botrány a megyei kórház ügyeinek tárgyalásakor. A mai nap sem telt eseménytelenül Egerben: először délelőtt fél 10-kor bombariadó miatt állt le a megyei közgyűlés munkája. Bombát nem találtak. Majd miután jó pár órás késéssel elkezdődött, a tüntetők bejutottak a terembe, hangoskodtak, sőt, dulakodás is volt. Szíki Károly kórházvédő utcaszínházzal készült a megyegyűlésre, Cser Ágnes, az EDDSZ elnöke pedig feljelentette a közgyűlés MSZP-frakcióját és a független Ambrus Zoltánt is hűtlen kezelés miatt.

Az ülésen elhangzott:: 602 fő nem vállal munkát az új üzemeltetőnél, a Hospinvestnél, végkielégítésükhöz 875 millió forintra lenne szükség. A megye állami létszámkorrekciós pályázaton szeretné megszerezni az ehhez kellő forrásokat, s addig is hitelt tervez felvenni.

Az MSZP-frakció felszólítja azokat, akik novembertől már nem dolgoznak a kórházban, hogy utolsó munkanapjukig is maximálisan lássák el feladatukat. A Polgári Frakció közölte: véleményük szerint törvénysértés zajlik a kórház ügyében, s ehhez nem kívánnak asszisztálni Az egri önkormányzat továbbra is tiltakozik a működtetésbe adás ellen.. Kollányi Gábor, a HospInvest elnöke azt mondta: kész az orvoslistájuk, csak az orvosok védelmében nem hozzák azt nyilvánosságra. Egyetlen dolog tűnik biztosnak: hogy szombattól 20 évig ők üzemeltetik a Markhot Ferenc Kórházat.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2008-10-31 )

Tovább az archívumra