Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Halottak napján és mindenszentekkor hosszabban tartanak nyitva a temetők, mint rendesen

Halottak napján és mindenszentekkor hosszabban tartanak nyitva a temetők, mint rendesen

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyösön a hétvégén, este nyolc helyett egy órával tovább 9 óráig látogathatják majd a sírokat. A megemlékezés mellett azonban fokozottan ügyeljünk értékeinkre, autóinkra. A polgárőrség és közterület felügyelők mellett a rendőrség is járőrszolgálatot lát el.

Már most az ünnepek előtt sok a látogató a gyöngyösi temetőkben. Nem csak a szeretteik sírját takarítók, hanem Városgondozás emberei is a temetői közterületeket rakják rendbe, hogy Mindenszentekkor szép és ápolt környezetben, tiszta síroknál emlékezhessenek, halottaikról az emberek. November 1-jén és 2.-án, vagyis szombaton és vasárnap este nyolc óra helyett tovább kilencig tartanak nyitva a temetők.
Ezen a hétvégén a temetők területére a nagy tömeg miatt, biztonsági okokból, még mozgássérült igazolvánnyal rendelkező gépkocsival is tilos behajtani.
A sírok rendbetétele közben eltakarított hulladékot a kihelyezett konténerekbe tehetik, ehhez ingyenes műanyag zsákokat is kaphatnak a temetőgondnokságnál. – tette hozzá Tenner Endre.
Gyertyagyújtáskor szinte minden évben történik tűzeset, ami elkerülhető lenne, ha a mécseseket nem a koszorúk alá, illetve a műanyagvirágok közelébe tennék.
A temetőket már most is folyamatosan őrzik, a polgárőrség, a rendőrség és a közterület felügyelet emberei és a rendőrség is fokozottan ügyel ezekre a területekre.
Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2008-10-31 )

Tovább az archívumra