Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tavaly a száraz koszorúk és a mécsesek is kelendőek voltak halottak napján, ám idén a krizantémok mellett lényegesen háttérbe szorultak

Tavaly a száraz koszorúk és a mécsesek is kelendőek voltak halottak napján, ám idén a krizantémok mellett lényegesen háttérbe szorultak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Akik a mai nap folyamán lemaradtak a vásárlásról még holnap pótolhatják hiányosságukat. A piac például 11 óráig nyitva lesz.

A köztudatban egyértelműen a krizantém kötődik a halottak napjához, hiszen az őszi pompájával az élet és az élni akarás jelképe. Apróbb és nagyobb fejű, sárga és fehér színű virágokból Gyöngyösön is akad szép számmal az árusoknál.
A mécsesek és a száraz koszorúk idén a krizantémok mellett jócskán a hátérbe szorultak. Bár az emberek most is inkább saját ízlésük szerint választanak.
Széles választékot kínálnak az árusok. A kis és a nagy koszorúk mellett a mécsesek, gyertyák és a szálas virágok is megvásárolhatóak. A koszorúk már 1000 forinttól elvihetőek, a krizantémok szála pedig az idén 160- 250 forint.
Azok, akik nem gondoskodtak előre a virágokról és a mécsesekről még mindenszentek és halottak napján is megtehetik azt, hiszen a kereskedők ugyan korlátozott nyitva tartás mellett, de folyamatosan várják az elkésőket.

Dely Martina


Tovább az archívumra