Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az Európai Ifjúsági hét legfőbb témája az ifjúság fejlesztés

Az Európai Ifjúsági hét legfőbb témája az ifjúság fejlesztés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A rendezvény célja, hogy a döntéshozók, valamint a fiatalok között közvetlenebb kapcsolatot alakítsanak ki. A szervezők igyekeznek ezáltal az életre nevelni a kamaszokat.

Ha eljön a november, akkor az Európai Ifjúsági hét is kezdetét veszi. Itt a fiatalok vannak középpontban, és az ő érdekeik, valamint kötelességeik. Sokan csak a jogaikat szeretik érvényesíteni. Ez a rendezvény kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a döntéshozókkal közösen a legtöbb felmerülő problémára megoldást találjanak. Gyöngyösön már háromszor rendeztek diáktestületi ülést. A GYIDIFÓ, azaz a Gyöngyösi Ifjúsági és Diákfórum elnöke, Csépány Bálint is részt vett az egri találkozón. Bemutatták, hogyan is kell felkészülni egy ilyen testületi ülésre.
A rendezvényen részt vett az ország egyetlen Kamaszparlamentje, amit még 1996-ban Ózd és környező települései és civil szervezetei hoztak létra. Céljuk, mint minden más diákfórumnak, hogy a fiatalokkal jogaikat és kötelességeiket egyaránt megismertessék.
Az Európai Ifjúsági hét záróakkordjaként pedig a diákok látogatást tehetnek a magyarországi parlamentbe, ahol az országgyűlési képviselők előtt mondhatják el ötleteiket és probléma megoldási javaslataikat.

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2008-11-04 )

Tovább az archívumra