Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az enyhe időjárás ellenére, érdemes már most felkészíteni autóinkat a télre

Az enyhe időjárás ellenére, érdemes már most felkészíteni autóinkat a télre

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A szerviz nemcsak a nyári gumiabroncsok cseréjét jelenti, hanem fontos az autó műszaki állapotának vizsgálata is, a hideg idő beköszönte előtt.

A csúszós, és lefagyott úttestek még váratnak magukra, de már eljött az autók téli felkészítésének ideje. Alapvető a folyadékok fagyállóra és a gumik télire cserélése, de a kocsi több alkatrésze is különös figyelmet igényel. Fontos, hogy az autó hűtőrendszerét legalább 25 fokos dermedéspontú fagyálló folyadékkal töltsük fel, és az ablakmosó tartályába is körülbelül ugyanilyen hőmérsékletig fagytűrő ablakmosó kerüljön. Itt azonban nem ér véget a dolog, sőt igazából itt kezdődik. Jó ha ilyenkor szakemberek is átvizsgálják az autót.

Az ablakmosóból érdemes plusz készletet tartani az autóban, sőt még néhány eszköz is jó ha mindig kéznél van. Ilyen a kis seprű, a jégkaparó, amivel ugye a havat, jeget lehet eltávolítani az autóról. Nem árthat a jégoldó, vontatókötél vagy extrém nagy hó esetére egy hólánc sem.
A tél beállta előtt ellenőriztessük az akkumulátor állapotát, mert az alacsony hőmérséklet káros hatással van a teljesítményére. A szokásos dolgokon kívül érdemes ilyenkor olyan szempontból is átnézni egy autót, hogy nincs-e elöregedett tömítése, gumicsöve, mert ez a nagy hőmérséklet-ingadozás hatására biztosan tönkre fog menni, jobb megelőzni a bajt.

Barna Jenő


Az Aktuális napi hírei (2008-11-04 )

Tovább az archívumra