Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Javíts a jövődért programot indított a Károly Róbert Főiskola

Javíts a jövődért programot indított a Károly Róbert Főiskola

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A program a végzős középiskolásoknak szól. Az érdemjegy javító akciót és érettségi-felkészítő programot egy pontgyűjtő verseny keretein belül hirdették meg. A cél, hogy a diákok a lehető legjobb tanulmányi eredménnyel kerüljenek be az intézménybe.

A verseny keretein belül év végi és érettségi eredményeik javítására sarkallja a diákokat. A tanulókat az iskola minden javított jegy után egy ponttal jutalmazza, majd az akció végén az összegyűjtött pontokat olyan értékes, tanulást segítő ajándékokra válthatják be, mint könyvcsomag, laptop vagy intenzív nyelvtanfolyam anyanyelvi környezetben.
A felsőoktatási intézmény célja, a magasan kvalifikált és a munkaerőpiacon is keresett szakemberek képzése, a sikeres munkavállalók pályára léptetése. A Magyar Rektori Konferencia új javaslata szerint nem az a cél, hogy a gyengébben teljesítő középiskolásokat kizárják a felsőoktatási rendszerből, hanem az, hogy felkészült és jó eredményeket elért hallgatókkal foglalkozzanak.
A Magyar Rektori Konferencia épp a napokban tett javaslatot a felvételi ponthatárok 160-ról 200 pontra történő emelésére. Az elképzeléseik a felsőoktatás minőségének javítása érdekében 2009-es tavaszi felvételin már a megemelt ponthatárt alkalmaznák.
Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2008-11-04 )

Tovább az archívumra