Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ismét megszaporodtak az aknafedél-lopások az elmúlt hónapokban Gyöngyösön

Ismét megszaporodtak az aknafedél-lopások az elmúlt hónapokban Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ezzel több százezres kárt okoztak a városi önkormányzatnak az ismeretlen tolvajok. A rendőrség egyenlőre tehetetlen az ügyben, a fedél nélküli aknák pedig bármikor balesetet okozhatnak.

Több lakossági bejelentés is érkezett az Önkormányzathoz fedél nélküli szennyvízaknák miatt. Idén novemberig bezárólag 950 ezer forintba került a fedelek pótlása, amit volt, hogy másnap ismét elvittek a fémtolvajok. Ezen felül pedig a vízműnek is körülbelül ugyanekkora kára van a köztéri vízcsapoknál található fedelek miatt. Az új fedőket már lehegesztik, lánccal rögzítik, vagy betonfedővel pótolják a régit, azt jobb esetben nem viszik el.

Az autósok és a gyalogosok is veszélyben vannak. Egy esetben már baleset is történt eltulajdonított aknafedő miatt. A Kakastánc utcában egy ott lakó belesett az aknába, bordatöréssekkel szállították kórházba és több hétig lábadozott. Az ehhez hasonló esetekben az Önkormányzattól kártérítés követelhető.

Az aknafedőkkel egy időben elszaporodott a köztéri szemetesek lopása is. Gyöngyösön 510 kihelyezett szemetes van, ezek eltulajdonítása miatt 34 esetben történt feljelentés. A kukák pótlása ugyancsak költséges, egy edény 32 ezer forintba kerül.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2008-11-07 )

Tovább az archívumra