Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az Abasári Önkormányzat fészket rak fiataljainak

Az Abasári Önkormányzat fészket rak fiataljainak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A 18 lakásos társasház elsősorban a helyi lakosoknak épül, ezzel szeretné a község helyben tartani őket. A lakások azonban olyan időseknek is megoldást jelenthet, akik nem, vagy nagyon nehezen tudják meglévő ingatlanjaikat fenntartani.

A főút mellett épül Abasár legújabb társasháza. Ebben 48 és 78 m2 19 lakás kerül kialakításra. Emeltföldszintesként tervezték, hogy az épület aljában egy teremgarázs is helyet kapjon. Az önkormányzat ezt a telket jelképes összegért adta el, céljuk ezzel, hogy a községben élő fiatalokat így segítsék első lakásukhoz.
A program azonban nem csak a fiatalokon kíván segíteni, hanem olyan helyi időseken is, akik nehezen vagy egyáltalán nem tudják saját ingatlanjaikat fenntartani. A testület szigorú keretszerződésben határozta meg a négyzetméter árakat is. Így egy kisebb lakás közel 8 a nagyobb pedig 12 millió forintos áron kelhet el. Arról hogy kik költözhetnek majd ide, szintén a testület dönt.
A kivitelezésben nem vesz részt az önkormányzat a vállalkozókat megversenyeztették és a legjobb pályázatot fogadták el. A tervek szerint jövő augusztusra már befejeződhet a beruházás.
Hliva Éva

Az Aktuális napi hírei (2008-11-07 )

Tovább az archívumra