Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Történeti kiállítás a 125 éves rendőrségen

Történeti kiállítás a 125 éves rendőrségen

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy hónapig látható a Gyöngyösi Rendőrkapitányság épületében az a történeti vándorkiállítás, amelyet a Rendőrségi Múzeum bocsátott a kapitányság rendelkezésére. Az érdeklődők megtekinthetik a régi egyenruhákat és egyéb, a rendőrségi eljárások során használt eszközöket.Idén ünnepli fennállásának 125-ik évfordulóját a rendőrség. Kiss Gábor, gyöngyösi rendőrkapitány ebből az alkalomból kezdeményezte, hogy a Rendőrségi Múzeum történeti vándortárlatának a gyöngyösi kapitányság adhasson otthont. Az egyenruhák mellett fotók nyújtanak átfogó képet a rendőri munkáról, az 50-es évektől egészen napjainkig – tudtuk meg Kiss Gábor rendőrkapitánytól.       
A kiállítással elsősorban az általános és középiskolai diákokat szeretné megcélozni a rendőrség. A kiállítást megtekintő látogatók kapnak egy-egy, a Heves Megyei Rendőrfőkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által összeállított, vagyon- és áldozatvédelmi és drogprevenciós kiadványt is.
A történeti tárlatot előzetes bejelentkezés alapján – egy hónapig – ingyen tekinthetik meg a csoportok. A kiállítás megtekintése iránti igényeket a 37/312-551-es telefonszám 4107-es mellékén, Kancsár Zoltánnénál jelezhetik.
Molnár Kata


Tovább az archívumra