Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ecséden újra Süki Lóránt a polgármester

Ecséden újra Süki Lóránt a polgármester

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A következő ciklusban szoros, de tartható büdzsét terveznek Ecséden. A hatvani elkerülő út elkészülte után várhatóan megépül egy ecsédi leágazás is, amely új befektetőket vonzhat a településre. Ecséd régi-új polgármestere, Süki Lóránt a kulturális élet újbóli felpezsdítésére a legbüszkébb.Ecséd állandó problémája a csapadékvíz elvezetés, és a belső úthálózat karbantartása, e két dolog orvoslása mindenképpen ciklusokon átívelő feladat – fejtette ki az újraválasztott polgármester, Süki Lóránt. A csatornázás összköltsége közel 1,3 milliárd forint.

 

 

Az elmúlt ciklusban Süki Lóránt szerint a kulturális életben és a rendezvényeket tekintve történt a legnagyobb előrelépés, példának okáért újra a köztudatba került a híres Ecsédi Lakodalmas. A falu költségvetése eddig is tartható volt, és a következő években is szoros, de vállalható büdzsével számolnak Ecséden, uniós források bevonásával.

 

A távolabbi tervek között egy tornacsarnok és egy új óvoda megvalósítása szerepel. A hatvani elkerülő út is hamarosan átadásra kerül, az önkormányzat most minden erejével azon dolgozik, hogy az úthoz kapcsolódóan egy ecsédi leágazást is kiépítsenek, hogy új cégek, befektetők érkezzenek a településre.

 

 

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra