Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az APEH-nál lehetőség van az adótartozások kezelésére

Az APEH-nál lehetőség van az adótartozások kezelésére

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az elmúlt másfél-két évben rendkívüli módon megszaporodott a fizetési kedvezmények kérelmeinek száma az Észak-magyarországi régióban. A pénzügyi válság mellett a régió sajátos gazdasági helyzete is felelős.

Bármely adózó nyújthat be fizetés-könnyítési kérelmet. Az elmúlt másfél-két évben rendkívüli módon megszaporodott ezeknek a kérelmeknek a száma, főként az Észak-magyarországi régióban.

Illetve hogyha az adó azonnali egy összegben történő megfizetése okozna a közös háztartásban élőknek problémát. Ebben az esetben egy részletfizetési kedvezményről lehet szó. Célszerű odafigyelni, hogy az adózók már magában a kérelemben a lehető legtöbb információt nyújtsák az anyagi illetve szociális helyzetükről.

Érdemes kitérni a havi kiadásokra, például a lakáshitelekre is. Gazdálkodó szervezetek esetén a mérséklésre akkor kerülhet sor, hogyha ezzel biztosítható a további működése. Fizetési kedvezmény pedig abban az esetben, amikor egy olyan átmeneti nehézség lép fel a gazdálkodásban, ami ezzel a fizetési halasztással orvosolható. A kérelem benyújtása pótlékköteles. Kivételes esetben azonban méltányossági alapon ettől eltekint az adóhatóság. A kérelemhez hozzátartozik egy 2200 Ft-os eljárási illeték is, amit banki átutalással illetve postai úton lehet befizetni.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2008-11-13 )

Tovább az archívumra