Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Öko-játszóházat rendeztek a Föld éve rendezvénysorozat részeként a Mátra Művelődési Központban

Öko-játszóházat rendeztek a Föld éve rendezvénysorozat részeként a Mátra Művelődési Központban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A program célja, hogy a fiatalabb generációval megismertesse a hulladék újrahasznosítás technikáit. A szervezők játékos feladatokkal, kérdőívekkel és plakátokkal vártak kicsiket és nagyokat egyaránt.

Gyöngyösön már második alkalommal rendeztek öko-játszóházat. A cég a helyi önkormányzattal, közszolgáltatókkal együttműködve – játékos formában – rendezi meg a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő roadshow-t.
A program minden korosztályt lefed, hiszen a gyerekeket tematikus-, illetve ügyességi játékokkal várják, a felnőttek pedig kipróbálhatják jártasságukat a környezetvédelemben és a hulladékgazdálkodásban.. Ilyen játék is volt, így horgászhattak a vállalkozó kedvűek műanyag flakonokat.

A játszóházban minden kérdőívet kitöltő gyereket jelképes ajándékkal, egy kis szemetes kukával leptek meg. A szervezők jó tanácsokkal is ellátták a fiatalokat, hogyan takarékoskodjanak otthon.

A társaság játszóházak szervezése mellett 2006 márciusa óta vándorkiállításokat is szervez újrahasznosított hulladékokból. A kiállítást 2007-ben már Gyöngyösön is járt.

A Hulladékból termék kiállítást legközelebb Győrben és Nyíregyházán tekinthetik meg az érdeklődők.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2008-11-13 )

Tovább az archívumra