Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 13 munkagéppel várják Gyöngyösön a telet

13 munkagéppel várják Gyöngyösön a telet

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Magyar Közútkezelő kht és a Városgondozás autói is dolgoztak a hétvégén. A hó megérkezésével egy időben kezdték meg az utak csúszásmentesítését. A hó ügyelet már megkezdődött a közútkezelőknél, az önkormányzat tulajdonában lévő munkagépek pedig készenléti állapotban várakoznak.

A főutakat és a mellékutat megtisztították a jégtől hétvégén. A közútkezelők emberei 6 munkagéppel, hóekével felszerelve, készen állnak a havazásra, a hétvégi hózápor sem érte váratlanul őket.
Bezzeg László hozzátette, a hétvégi szolgálatban 3 munkagéppel közel 100 kilométeren szórtak. A városban sem voltak hó borította útburkolatok, a városgondozásnál, amihez gyöngyös belterületi utjai is tartoznak szintén csúszásmentesítettek. Az emelkedők és a közlekedési csomópontok környékén szórták a sót, így segítették az autósokat. A társaságnak 7 gépe áll téliesítve az udvaron a kisebbek a járdák és a díszburkolatok tisztítására alkalmasak.
Ezeket a zsákokat meg is lehet vásárolni – tette hozzá Csuzdi Tibor 1 kg 30 forintba kerül.
A szakemberek arra kérik a lakosságot, intézményvezetőket, közös képviselőket, ha nagymennyiségű hó esne, az iskolák közintézmények, lakóépületek előtt a járdákat tisztítsák meg, hogy a járőkelők se szenvedjenek balesetet. Ehhez szükséges, útisóval teli edényeket helyeznek majd ki.
Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2008-11-24 )

Tovább az archívumra