Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egészségnevelési hónapot tartottak az Egressy Béni Általános Iskolában Gyöngyösön

Egészségnevelési hónapot tartottak az Egressy Béni Általános Iskolában Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gyerekek saját maguk rakták össze a szendvicseket a szülők pedig, egészséges alapanyagokból készítettek süteményeket. Az egész hónapos rendezvény-
sorozat nemcsak a tanulókat és a tanárokat, hanem a szülőket is megmozgatta.

Azok a gyerekek, akik már most súlytöbblettel küzdenek, felnőttként 80 százalékuknak kell elhízással számolniuk. – tudhatták meg a diákok abból az előadásból, amit az egészséges életmóddal kapcsolatban tartottak, itt az Egressy Béni Ált. Iskolában Ezért is fontos minél hamarabb megismertetni a fiatalokat a reform konyhával a sport, a rendszeres mozgás fontosságával.
Ezen a napon a szülőket is várták, testzsír, vérnyomás, vércukormérésre is volt lehetőségük. A szakemberek pedig tanácsokat is adtak az érdeklődőknek. A fiatal vöröskeresztesek állandó résztvevői és segítői voltak ezeknek a programoknak.
Az első osztályosoknak játékos előadást tartottak a fogápolásról. És a hónap egészséges ételek készítése nélkül sem telhetett el. A kisebbek mesesalátákat alkottak zöldségekből, gyümölcsökből a nagyobbaknak pedig, a salátakészítés rejtelmeit mutatták meg.
Lakatos Martin már túl van az első kóstoláson ő már a következő fajtát várja.
A szervezők pályázati pénzből 50 000 forintból valósították meg az egészségnevelési hónapot.
Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2008-11-24 )

Tovább az archívumra