Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több tucat embert ért az utcán a téli hideg Gyöngyösön.

Több tucat embert ért az utcán a téli hideg Gyöngyösön.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A hajléktalanszálló felkészült a befogadásukra, ezekben a hónapokban hattal több férőhelyet biztosítanak a fedél nélkülieknek. A szakemberek szerint azonban valódi megoldást csak az jelenthet, ha sikeresen visszavezetik őket a munka világába.

Ezt a helyiséget tavaly adták át a hajléktalanok gondozóintézetében, és az itt kialakított ágyakon a téli hónapokban a szokásos létszámon felül hat fedél nélkülinek tudnak éjszakai szállást biztosítani az intézet szakemberei.

A hideg napokon többen veszik igénybe az átmeneti hajlék szolgáltatásait, ám a gondozók olyan hajléktalanról is tudnak, aki – bár megtehetné – mégsem költözik be a gondozóházba. Gyöngyösön és környékén egyébként 15 hajléktalan él, az ő gondozásukra a tél beköszöntével különös figyelmet fordítanak a menház gondozói.

A cél azonban nem csupán az, hogy melegedési, fürdési és étkezési lehetőséget biztosítsanak a rászorulóknak, hanem, hogy visszavezessék őket a munka világába.

Az idei tél már szedett áldozatokat a hajléktalanok körében: Budapesten már hatan meghaltak és húszan kórházba kerültek kihűlés következtében, Kaposváron pedig egy férfival végzett fagyhalál. A szakemberek szerint Gyöngyösön nem történhet hasonló, a gondozó intézet munkatársai ugyanis folyamatosan járják az utcákat, és mindenkinek szállást biztosítanak.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2008-11-26 )

Tovább az archívumra