Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nemzetközi Környezetvédelmi konferencián találkoztak Heves megye testvérmegyéi

Nemzetközi Környezetvédelmi konferencián találkoztak Heves megye testvérmegyéi

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Károly Róbert Főiskolán megrendezett értekezésen a megújuló energiaforrásokat mutatták be. A programhoz a megye és a felsőfokú intézmény mellett a Heves megyei Kereskedelmi és Iparkamara is csatlakozott.

Kovászna megye, Besztercebánya és Felső –Ausztria mellett, Svédországból, Lengyelországból is érkeztek arra a környezetvédelmi konferenciára, amit a zöldenergiáról, a megújuló energiaforrásokról tartottak. A megyék képviselői nem csak bemutatták saját térségünkben elért sikereiket, de tanulásra és kapcsolatokat építésre is jó alkalom volt ez a rendezvény. Romániában még gyerekcipőben jár a zöld ipar.
Felső –Ausztriában már csaknem 15 évvel előttünk járnak a megújuló energia hasznosításában. A titok itt is az összefogásban és az együttgondolkodásban rejlik.- mondta el a szakember. A biomassza és a napenergia fűtés irányú felhasználása folyamatosan növekszik nyugati szomszédainknál.
Heves megye pedig két igen jelentős, Európai szintű lehetőséget ígér – tudtuk meg Fülöp Gábortól. Az egyik ilyen a bioenergia hasznosítása, a mezőgazdasági termények és hulladékok energetikai célú felhasználására, illetve a geotermikus kapacitásban látja a jövőt a szakember.
Ennek kihasználására a jövőben nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni. Egy kapacitástérkép készítése majd egy képzési program is épül erre az ágazatra.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2008-11-27 )

Tovább az archívumra