Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Menház úti szociális gondozóközpont korszerűsítésére nyújtott be pályázatot a napokban a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulása

A Menház úti szociális gondozóközpont korszerűsítésére nyújtott be pályázatot a napokban a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulása

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A 15 millió forintos támogatásról heteken belül döntenek a Szociális Minisztériumban – ha odaítélik, a munkákkal májusra végeznének.

A hajléktalan-gondozó mellett a gyermekek átmeneti otthonának is helyet adó Menház úti épületegyüttes karbantartását minden évben elvégzik, ám a gyöngyösi kistérség önkormányzati úgy vélték, itt az ideje egy átfogó korszerűsítésnek, ezért a napokban egy pályázatot nyújtottak be a Szociális és Munkaügyi Minisztériumhoz.

A pályázat eredményére sem kell sokat várni, a döntés a hetekben megszülethet.

Beneiné Maka Piroska elmondta: az épület kapacitását nem kell bővíteni, az ugyanis el tudja látni a kistérségben élő mintegy 60 hajléktalan gondozását. Ahhoz azonban, hogy ezeket az embereket vissza tudják vezetni a munka világába, olyan intézményre van szükség, amely a foglalkoztatást is segíti. Erre a mostani pályázat mellett egy másikat is benyújtott a társulás.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2008-11-27 )

Tovább az archívumra