Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Pályázati forrásokra vár a kisnánai vár

Pályázati forrásokra vár a kisnánai vár

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kisnánán a következő 4 évben is a vár rendbetételét tartják az egyik központi célnak, de emellett az elmúlt ciklus egyik legnagyobb eredményének az iskola felújítását tartják. Koncsos Sándor polgármester szerint továbbra is érdemes összefogni több kistelepülésnek egy-egy nagyobb beruházás érdekében.Kisnánán közel 85 millió forintot emésztett fel az általános iskola felújítása, és informatikai fejlesztése. Ez volt az elmúlt négy év legfajsúlyosabb beruházása – számolt be Koncsos Sándor, az újraválasztott polgármester.

Az új ciklus 3 fő prioritást szem előtt tartva zajlik majd le: az első a közoktatás, amely többek között aulaépítéssel, és nyílászárók cseréjével jár, és az infrastruktúra fejlesztésével. Kisnána Vécscsel és Domoszlóval együtt építi ki a szennyvíztisztító-rendszerét, és a szélessávú internethálózatot is több szomszédos településssel együtt építi ki.

A várpályázat elkészítésére is külső forrásokat szeretnének igénybe venni Kisnánán. Az önkormányzati tulajdonban lévő vár környékét szeretnék felvásárolni, hogy egy egybefüggő rendezvényterület alakuljon ki. A további tervek között a pince felújítása, bortrezor kialakítása, a vármúzeum újbóli berendezése, valamint konferenciaterem és korszerű szabadtéri színpad építése szerepel.

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra