Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Teljesen kiszámíthatatlanná vált a vasúti közlekedés, miután szombaton éjfélkor ismét sztrájkba lépett a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete

Teljesen kiszámíthatatlanná vált a vasúti közlekedés, miután szombaton éjfélkor ismét sztrájkba lépett a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A munkabeszüntetést vasárnap délután terjesztették ki az egész ország területére, azóta semmi sem biztos a vasúttal kapcsolatban.

Üres váróterem, üres vágányok, teljes információhiány – ez fogadott bennünket a gyöngyösi pályaudvaron ma délelőtt. Két napja áll a vonatközlekedés az országban: a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete február óta hatodszor próbálja sztrájkkal rábírni a MÁV-ot egyebek között arra, hogy fizessen a dolgozóknak fejenként 250 ezer forintot a társaság árufuvarozási üzletágának kiszervezéséből származó bevételekből.
A gyöngyösi pályaudvaron nem tudtuk kideríteni, mely járatok közlekednek, és melyek nem. Azok sem voltak könnyebb helyzetben, akik telefonon próbáltak információhoz jutni. Érdeklődésünkre a MÁV-Direkt információs szolgálatánál sem tudták megmondani, hogy járnak-e a szerelvények Gyöngyös és Vámosgyörk között, de azt sem, eljuthatunk-e egyáltalán vasúton a fővárosba.

Hasonló a helyzet az egész országban, a MÁV közlése szerint a vasúti közlekedés teljesen kiszámíthatatlan. Semmiről sincs egyértelmű információ, még arról sem, hány dolgozó nem vette fel a munkát.

Azt, hogy meddig tart a sztrájk, nem tudni, a felek február óta több mint hatvanszor tárgyaltak, legutóbb ma délután. Megegyezés azonban nem született, mert a vasúttársaság jogtalannak tartja az érdekvédők követeléseit. A Volán társaságokkal azonban sikerült megállapodni, így a buszokon elfogadják az érvényes vasúti bérleteket.
Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2008-12-15 )

Tovább az archívumra