Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közös karácsonyfa díszítéssel zárták a Katona Úti tagóvodások az adventi időszakot

Közös karácsonyfa díszítéssel zárták a Katona Úti tagóvodások az adventi időszakot

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gyerekek a szülőkkel együtt egész héten át közösen készültek a karácsonyra. Saját készítésű díszekkel, pattogatott kukorica füzérekkel és csillagszórókkal szépítették az óvoda karácsonyfáját.

Egész héten nyitva állt az ajtó a Katona József úti tagóvodában a szülők előtt. Karácsonyi ünnepségre készültek napok óta a gyerek a hozzátartozókkal és az óvónőkkel közösen. Az ünnep fénypontja a fenyőfadíszítés volt.
Mézeskalácsot sütöttek, karácsonyfadíszeket barkácsoltak és énekekkel, betlehemes játékokkal várták az ünnepet. A műsor után forró citromos teával és a meleg sült tökkel kínálták a gyerekeket és a vendégeket.
A tapasztalat azt mutatja, a szülők nemcsak az ünnepre kíváncsiak, hanem már a készülődésből is kiveszik a részüket. Az idei ilyen közös program immár a harmadik volt, az óvodavezető elmondta, szeretnének hagyományt teremteni, hisz a karácsonyi készülődés nemcsak az ajándékok vásárlásáról szól, hanem a közös élményekről, az egymásra figyelésről is. Fontos hogy már kiskorban megtanulják mit jelent a szeretet ünnepe és a családból, az óvodából is ilyen mintát vigyenek magukkal.
Hliva Éva

Az Aktuális napi hírei (2008-12-15 )

Tovább az archívumra