Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Angol nyelvi bemutató órát tartottak az Egressy Béni Kéttannyelvű Általános Iskolában Gyöngyösön

Angol nyelvi bemutató órát tartottak az Egressy Béni Kéttannyelvű Általános Iskolában Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az intézményben szeptembertől tanítják az első osztályosokat angol nyelvre, a tanítás felmenő rendszerben működik, így az elballagó diákok középfokú nyelvvizsga szintig juthatnak el.

Így köszöntötték angolul a tanár nénit és a szülőket az első angol nyelvi bemutatóórán az Egressy Béni Általános Iskola első osztályosai.
A legtöbb kisiskolás most szeptembertől ismerkedhetett meg az angol nyelvvel. Két hónap tanulás után már ismerik az állatokat, a színeket, a testrészeket és már számolni is megtanultak.
Az iskola úttörő szerepet vállalt a megyében, ezzel az oktatási rendszerrel – mondta el az iskolaigazgató, – hozzátette egy intézmény felújítási pályázat kapcsán merült fel a kéttannyelvű képzés bevezetése. Az intézményben a tanítás felmenőrendszerben és az alsó tagozatosoknak iskolaotthonos oktatás keretein belül működik.
A szülők is támogatták az ötletet, a számítástechnika mellett az idegennyelvi képzést tartják fontosnak. A felsőbb osztályokban is több tantárgyat tanítanak majd angolul, de már most az elsősöknek is félig idegennyeven folyik több készségtantárgy oktatása is.
Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2008-12-15 )

Tovább az archívumra