Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több ezres tömeg a Mátraszentistváni síparkban, és hosszas sorban állás még 5 működő lift mellett is

Több ezres tömeg a Mátraszentistváni síparkban, és hosszas sorban állás még 5 működő lift mellett is

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A hideg idő és a havazás lehetővé tette, hogy beinduljon az igazi síszezon a kékestetői sípályákon is.

Több mint 40 percet kellett várakozniuk a síelni vágyóknak azért, hogy a több ezer forintért megvásárolt jegyeikkel lecsúszhassanak az 5 pálya valamelyikén- panaszkodott egy Budapestről érkező férfi, aki családjával szerette volna kiélvezni a Mátra nyújtotta lehetőségeket.

Erbeszkorn Tamás a Sípark sajtószóvivője elmondta ennek oka, hogy közel 15 ezren fordultak meg a pályákon.

Elmondása szerint a liftek óránként 4700 főt is kitudnak szolgálni. A hóréteg már mind az 5 pályán 30 és 60 cm között mozog. A folyamatos hóágyúzás, a havazás és a rendkívüli hideg idő már az elmúlt hétvégén lehetővé tette hogy egy piros, azaz egy közepes szintű pályát is megnyissanak az érdeklődők számára, így 6 helyen, 2400 méteren tudnak síelni. Kékest tetőn is beindult a síszezon. Az itteni hóágyúzásnak köszönhetően a déli pálya 400 méteren működhet. Amennyiben az időjárás engedi megnyitják az Északi és a közel 2 kilométer hosszú pályát is.

Itt Kékestetőn, szerdán pénteken és szombaton újra lesz éjszakai síelésre is lehetőség a kivilágított pályán. Átlagban 60 nap a síelhető napok száma Magyarországon. A szakemberek remélik: a minimális áremelkedés és a hideg lehetővé teszik, hogy ezt az időszakot maximálisan kihasználhassák a téli sportok szerelmesei az idén.

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2009-01-06 )

Tovább az archívumra