Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Téli Boros-Toros rendezvényt szerveztek a markaziak

Téli Boros-Toros rendezvényt szerveztek a markaziak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ez a programsorozat nemcsak a helyieknek szólt, hanem szerte az országból, sőt az országhatárokon túlról is érkeztek vendégek.

A már hagyományos ötödik alkalommal megrendezett összejövetelen disznótoros ételeket és helyi borokat is kínáltak.

Hagyományos disznóvágással kezdték a napot Markazon, az ötödik Téli Boros Toros rendezvényen. Az idelátogatók nem maradhattak hurka, kolbász nélkül, de kínáltak itt még sajtokat és libazsíros kenyeret is. Akik egy kis melegre vágytak azok a kis tábortüzek mellett forró borral, illetve forró teával melegedhettek át. A rendezvényt egyre többen látogatják, az idén Romániából, Lengyelországból és Szlovákiából is érkeztek vendégek.

Az Erdélyből érkezett testvérváros polgármestere elmondta, már nyolc éve működik a két falu közötti kapcsolat, igaz idén vannak először ezen a rendezvényen.

A tábortűz meggyújtása után színes programok várták az érdeklődőket, évről évre egyre több fellépő látogat el Markazra. Az idén tűzzsonglőrök és Dél-Amerikai pánsípos zenészek is felléptek. De vannak hagyományos szereplői is a színpadnak, a domoszlói néptáncosok és a helyi nyugdíjasok az idén is szerepeltek.

A gyerekek kedvence a jégpálya volt, de a lovasszekér, ami a faluból hozta és vitte a embereket szintén sikert aratott.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-01-06 )

Tovább az archívumra