Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az országban a délelőtti folyamán több régióban is kiadták a piros riasztást, ami erős jegesedést és intenzív ónos esőt jelent

Az országban a délelőtti folyamán több régióban is kiadták a piros riasztást, ami erős jegesedést és intenzív ónos esőt jelent

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat híradónkat arról tájékoztatta éjszakára már megyénkben is lehet jegesedésre, útlefagyásokra számítani. A Megyei Rendőr – főkapitányság sajtószóvivője pedig arra kéri a lakosságot, aki megteheti, holnap ne üljön autóba.

A Nyugat-Dunántúl bénult meg az ónos esőtől először hazánkban. Aztán a csapadékot hozó felhők északi, észak-keleti irányba haladtak tovább, elérték a fővárost és késő estére, éjszakára térségünkben is jegesedésre lehet számítani. – mondja Vadász Vilmos az Országos Meterológia Szolgálat munkatársa.

Szerda reggelre négy régióra adtak ki piros riasztást az intenzív ónos eső és a jegesedés miatt. A dél-dunántúlon a meteorológia dél előtt visszavonta a harmadfokú riasztást, és azt elsőfokúra mérsékelte. Kora délutánra pedig minden régióban csökkentették a riasztási fokozatot. Térségünkben is lehet számítani a közúti közlekedésben fennakadásokra, főleg ha éjszaka fagyni fog. – mondja a szakember. A megyei rendőr főkapitányság pedig arra kéri a lakosságot, aki megteheti, ne induljon el autóval.

Csuzdi Tibor a Városgondozási Zrt elnök-igazgatója híradónknak elmondta délután 3 órától ügyeletet rendeltek el, az időjárási előrejelzések miatt pedig már délelőtt megszórták sóval a város főbb és nehezebben járható útjait, habár még délután plusz fokokat mértek. A ma éjszaka illetve a holnapi nap lehet kritikus, erre is felkészültek a munkagépek, ha kell előre sóznak majd.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-01-14 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
14:59
Méhlegelők - filmetűd
15:01
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Zongoraavató hangverseny (részlet) 4.
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:35
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság