Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az országban a délelőtti folyamán több régióban is kiadták a piros riasztást, ami erős jegesedést és intenzív ónos esőt jelent

Az országban a délelőtti folyamán több régióban is kiadták a piros riasztást, ami erős jegesedést és intenzív ónos esőt jelent

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat híradónkat arról tájékoztatta éjszakára már megyénkben is lehet jegesedésre, útlefagyásokra számítani. A Megyei Rendőr – főkapitányság sajtószóvivője pedig arra kéri a lakosságot, aki megteheti, holnap ne üljön autóba.

A Nyugat-Dunántúl bénult meg az ónos esőtől először hazánkban. Aztán a csapadékot hozó felhők északi, észak-keleti irányba haladtak tovább, elérték a fővárost és késő estére, éjszakára térségünkben is jegesedésre lehet számítani. – mondja Vadász Vilmos az Országos Meterológia Szolgálat munkatársa.

Szerda reggelre négy régióra adtak ki piros riasztást az intenzív ónos eső és a jegesedés miatt. A dél-dunántúlon a meteorológia dél előtt visszavonta a harmadfokú riasztást, és azt elsőfokúra mérsékelte. Kora délutánra pedig minden régióban csökkentették a riasztási fokozatot. Térségünkben is lehet számítani a közúti közlekedésben fennakadásokra, főleg ha éjszaka fagyni fog. – mondja a szakember. A megyei rendőr főkapitányság pedig arra kéri a lakosságot, aki megteheti, ne induljon el autóval.

Csuzdi Tibor a Városgondozási Zrt elnök-igazgatója híradónknak elmondta délután 3 órától ügyeletet rendeltek el, az időjárási előrejelzések miatt pedig már délelőtt megszórták sóval a város főbb és nehezebben járható útjait, habár még délután plusz fokokat mértek. A ma éjszaka illetve a holnapi nap lehet kritikus, erre is felkészültek a munkagépek, ha kell előre sóznak majd.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-01-14 )

Tovább az archívumra