Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A tantestület határozata alapján, egy jogszabály szerint osztályozó vizsgát kell tennie azoknak a diákoknak, akik 250 óránál többet hiányoznak egy tanítási év alatt

A tantestület határozata alapján, egy jogszabály szerint osztályozó vizsgát kell tennie azoknak a diákoknak, akik 250 óránál többet hiányoznak egy tanítási év alatt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ez magába foglalja az igazolt és igazolatlan órák számát is.

Nem jár automatikus buktatás a 250 tanítási órát hiányzó diákok számára. A pedagógusok úgy vélik a jogszabályban írtak igazságosak, és mindig a gyerekek érdekeit képviselik. A törvény kimondja: a nevelőtestület dönt arról, hogy a hiányzások ismeretében évet ismételtet, vagy osztályozó vizsgára küldi a diákot- tudtuk meg Egyedné Tóth Anita pedagógustól. Amennyiben az utóbbiról döntenek, az érintett gyerek egy feladatsort kap kézhez.

Abban az esetben is osztályozó vizsgát kell tennie a tanulóknak, ha egy adott tantárgy összóra számainak a 30%-át meghaladja a hiányzásuk. Igazolatlan órák esetében a közoktatási törvény határozata alapján az iskolának kötelessége értesítenie a szülőket. Ilyen esetekben lehet évismétlésről határoznia a tantestületnek.

Ezenkívül a diákönkormányzat képviselői is ismertetik a házirendben foglaltakat, és az osztálytermekben is kötelező kifüggeszteni, hiszen mint tudjuk: a felelősségre vonás alól nem mentesít az sem, ha nem ismerjük a törvényt.

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2009-01-19 )

Tovább az archívumra