Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 242 millió forintot nyert Abasár az Észak-kelet Magyarországi Regionális Operatív program keretein belül a helyi általános iskola teljes körű felújítására

242 millió forintot nyert Abasár az Észak-kelet Magyarországi Regionális Operatív program keretein belül a helyi általános iskola teljes körű felújítására

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ebből az összegből szeretnék a 100 és az 50 éves épület renoválását és korszerűsítését is megvalósítani.

Az Abasári Általános Iskola diákjai még mit sem sejtenek abból, hogy talán már jövőre teljesen felújított épületfalak között tanulhatnak, hiszen 242 millió forintot nyert az önkormányzat pályázat útján. Ebből az összegből az udvaron található sportpálya lehetőségeit is bővíteni fogják.
A sikeres pályázat tartalmazza új oktatási segédeszközök vásárlását is, amellyel az abasári gyerek egy olyan tudást sajátíthatnak el, ami a későbbi tanulmányaik során is a segítségükre lehet. Emellett céljuk, hogy a 100 éves épületet összekössék a tornateremmel.
Ezt a helységet a szülői munkaközösség, a pedagógusok és a gyerekek is használhatják majd. A polgármester hozzátette: a felújítások után a szociális helységek is kulturáltabbak lesznek majd.

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2009-01-20 )

Tovább az archívumra