Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tucatnyi fát vágtak ki ismeretlenek a közelmúltban Gyöngyössolymos határában, a Bába-kőnél

Tucatnyi fát vágtak ki ismeretlenek a közelmúltban Gyöngyössolymos határában, a Bába-kőnél

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Feljelentést senki nem tett, de a helyi hagyományőrzők szerint egy gyöngyösoroszi vállalkozó munkásai okozták a látványos rongálást.

Illegálisan kidöntött fák mindenfelé: így néz ki a gyöngyössolymosi Bába-kő környéke. A falubeli hagyományőrzők feltételezése szerint fatolvajok okozták a kárt. Először egy tagtársuk találkozott egy teherautóval, melyen hatalmas cserfa-darabok hevertek.

A kőnél Kovács Tamás és felesége két nappal később személyesen is rajtakapott néhány embert, akik egy dokumentumot lobogtattak – csak nem arról, amit épp csináltak, hanem egy szomszédos terület megtisztításáról.

Megkerestük a szóban forgó eredeti terület neve elhallgatását kérő tulajdonosát is, aki annyit mondott: nem bizonyítható, hogy az általa megbízott gyöngyösoroszi vállalkozó munkásai okozták a rongálást – sőt, ő annak idején térképvázlattal és pontos utasításokkal látta el őket. Bár az eredeti feladatot, a csalitos eltakarítását azóta sem sikerült elvégezni, a tulajdonos szerint ennek csak a saras idő volt az oka.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2009-01-26 )

Tovább az archívumra