Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elismeréseket adtak át pénteken a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Mátra Művelődési Központban

Elismeréseket adtak át pénteken a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Mátra Művelődési Központban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Gyöngyös Város Kultúrájáért Kitüntetést idén Kováts Krisztina zenetanár, és Sarkadi József, a ferences műemlékkönyvtár vezetője kapta.

Vastapssal ünnepelte a közönség a Gyöngyös Város Kultúrájáért Kitüntetés idei díjazottait, Kovács Krisztina zenetanárt, és Sarkadi Józsefet, a Gyöngyösi Ferences Műemlékkönyvtár vezetőjét. A díjat azok kapják, akik munkájukkal önzetlenül szolgálják a város kulturális életét. Ezt teszi Kováts Krisztina is, aki 35 éve tanít a gyöngyösi zeneiskolában.

Hasonlóan hosszú ideje szolgálja a Ferences Rend gyöngyösi műemlékkönyvtárát az idei másik kitüntetett, Sarkadi József, akinek a kitüntetés mellett két személyes évforduló is emlékezetessé teszi az idei évet.

Mint Sarkadi József fogalmazott: a kitüntetés nem csak neki, hanem az egyedülálló műemlékkönyvtárnak is szól, amelynek megőrzésére a mostaninál nagyobb figyelmet kell fordítani. Hiesz György polgármester azt mondta: anyagilag is kívánják segíteni a felbecsülhetetlen értékű gyűjtemény gondozását, más kulturális területek támogatása mellett.

A kitüntetések átadása után a Honvéd Táncegyüttes lépett színpadra, műsoruk zárta a Magyar Kultúra Napja gyöngyösi rendezvényeit.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2009-01-26 )

Tovább az archívumra