Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szennyvízcsatorna-hálózat épülhet 6 tarna menti településen 4, 3 milliárd forintos beruházás keretében

Szennyvízcsatorna-hálózat épülhet 6 tarna menti településen 4, 3 milliárd forintos beruházás keretében

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az erről szóló támogatási szerződést Kompolton írták alá.

Ezzel az aláírással megkezdődhet a teljes beruházás tervezése, a tanulmányok elkészítése – így már idén elindulhatnak a munkagépek is. A mostani tervezési szakasz 63 millió forintba kerül, a támogatás ennek 85%-a. A teljes beruházás több mint 4 milliárdos keretéből nem csak a csatornahálózat épül majd meg, de elkészül egy korszerű szennyvíztisztító és megvalósul egy útfelújító program is. A környezetvédelmi célok, azaz a veszélyeztetett vízbázis védelme mellett a beruházástól a gazdaság élénkítését és munkahelyteremtést is várnak.

A beruházás kiemelten fontos a kistérség további fejlődése szempontjából is – véli a megyei közgyűlés elnöke.

A megyében jelenleg a hatvani kistérségben zajlik hasonló beruházás. Szabó Imre, környezetvédelmi miniszter szerint kiemelten fontos feladat a vízbázis védelme. Ennek egyik eleme a csatornázás. A jelenlegi hazai 67%-.os lefedettségi szintről uniós források bevonásával 2015-re szeretnék elérni a 87%-os ellátottságot.

A miniszter hangsúlyozta: az ehhez szükséges anyagi eszközök rendelkezésre állnak, a pályáztatás folyamatos lesz, a sikeres projektek költségeinek 85%-át fedezik.

Pálinkás Ildikó


Az Aktuális napi hírei (2009-02-06 )

Tovább az archívumra