Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ma éjfélig adhatják le jelentkezési lapjukat, akik a felsőoktatásban szeretnének továbbtanulni

Ma éjfélig adhatják le jelentkezési lapjukat, akik a felsőoktatásban szeretnének továbbtanulni

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ma éjfélig adhatják le jelentkezési lapjukat azok, akik szeptembertől valamelyik egyetemen vagy főiskolán tanulnának tovább. A felvételi kérelmeket postán és elektronikus úton továbbíthatják. Az idén csaknem 10 ezerrel több jelentkezőt várnak a felsőoktatásba, mint tavaly.

Az idén 67 felsőoktatási intézmény több, mint 1.000 alapképzési szakot hirdetett meg. Csaknem 710 mesterképzési szak közül választhatnak a tovább tanulók. Az államilag támogatott képzésekre 56 ezer, mesterképzésre több, mint 21.000 hallgatót vesznek fel szeptembertől. Gyöngyösön két új képzés is indult a főiskolán.
A felvételi eljárás díja, mint tavaly idén is 9 ezer forintba került, ezért 3 helyet lehet megjelölni, minden további jelentkezés plusz 2 ezer forintba kerül. Kerek Máté első éves a főiskolán ő nem az utolsó pillanatra hagyta a jelentkezést, és a gyöngyösi intézmény egyik új szakára jelentkezett.
Július 23-án tudják meg a diákok melyik főiskolára vették fel őket, a ponthatárokat ekkor hozzák nyilvánosságra. Aki most elmulasztotta csatolni valamelyik szükséges dokumentumot (nyelvvizsga-papír, érettségi-másolat), vagy nem tudta még beszerezni azt, az július 9-ig még pótolhatja.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-02-16 )

Tovább az archívumra