Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A közbiztonság helyzete és az utak felújítása volt a legfontosabb téma Jászárokszálláson

A közbiztonság helyzete és az utak felújítása volt a legfontosabb téma Jászárokszálláson

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A közbiztonság helyzete és az utak felújítása. Ez a két téma foglalkoztatta leginkább a jászárokszállási lakosokat és képviselőket a közmeghallgatással egybekötött testületi ülésen. Az önkormányzat idei költségvetésének tárgyalásán kiderült, hogy a gazdasági válság miatt a város 25%-kal kevesebb iparűzési adóbevételre számíthat.

Új cég települ a jászárokszállási ipari parkba – jelentette be Gergely Zoltán az ülésen. Az 1 milliárd Forintból megvalósuló beruházás 14 embernek ad majd munkát. Az építkezés áprilisban kezdődik, és reményeik szerint ősszel már termelni fog az üzem. Ez annál inkább is örvendetes, mert a gazdasági válság miatt az idén csökken a város iparűzési adó bevétele – mondta a polgármester.
A működési hiány 60 millió Forint, amit hitelből fedeznek. A rossz állapotú utak közül azok felújítását végzik el, amelyre még tavaly szeptemberben vállalt kötelezettséget az önkormányzat. Első körben pályázati támogatással szeretnék a kivitelezést megvalósítani.
A romló közbiztonság miatt lakosok, képviselők egyaránt szót kértek. 2008-ban drasztikusan emelkedtek a bűncselekmények, számszerint 349 történt Jászárokszálláson, ebből a vagyonelleni bűncselekmény 269. Az ülésen résztvevők gyors és hatékony intézkedésre szólították fel Szebeni Zoltán századost, kérték, hogy töltsék fel a rendőrség állományát, és vonják be a polgárőröket is a járőrözésbe. A rendőr elmondta: igyekeznek mindent megtenni a lakosság érdekében, de féléven belül 2 fővel tovább csökken a jászárokszállási állomány létszáma, így a polgármester bejelentette, ennek megoldása érdekében a megyei kapitány és a miniszter segítségét kérik.

Pásztor Csilla


Az Aktuális napi hírei (2009-02-16 )

Tovább az archívumra