Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Válságkezelési tervvel enyhítik a gazdasági válság hatásait a régióban

Válságkezelési tervvel enyhítik a gazdasági válság hatásait a régióban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Válságkezelési tervet állított össze a Regionális Fejlesztési ügynökség a gazdasági válság hatásainak enyhítésére. A tervet egy szakemberekből álló munkacsoport dolgozta ki, melynek egyik fontos eleme egy válság- információs csatorna. Az uniós beruházások is folytatódnak: az ügynökség 50 milliárd forintot szán a gazdaságélénkítő fejlesztésekre.

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium felkérésére valamennyi regionális fejlesztési tanács egy a régióspecifikumokat is figyelembe vevő válságtervet dolgozott ki.
A szakemberek egyetértettek abban hogy a munkahelyek megtartását kell ösztönözni, és a hitel felvételekben kell segíteni a vállalatoknak és a magánembereknek is. Az uniós beruházások munkát adnak a 2009-10-es időszakban az Észak-Magyarországi Operatív Programban a gazdaságfejlesztést közvetlenül érintő130 milliárd forintos regionális keretből több mint 50 milliárd forint jut a gazdaságélénkítő fejlesztések megvalósulására.
A segítségnyújtás egyik eleme egy válságinformációs csatorna, a valsaginfo@norda.hu, ahol a gazdasági életnek azok a regionális szereplői jelentkezhetnek, akiket a válság közvetve, vagy közvetlenül is érint, az Ügynökség nekik a partnerszervezetekkel közösen segít a lehetséges fejlesztési források felkutatásában.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-02-16 )

Tovább az archívumra