Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A biztonsági övek és a gyerekülések használatát ellenőrzi a rendőrség a most kezdődött országos közúti ellenőrzések során

A biztonsági övek és a gyerekülések használatát ellenőrzi a rendőrség a most kezdődött országos közúti ellenőrzések során

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Országos közúti ellenőrzés kezdődött. A rendőrség a Nemzeti Közlekedési Hatósággal együtt fokozottan ellenőrzi a biztonsági övek és az egyéb biztonsági rendszerek – mint a gyermekülések – használatát. Az akció a TISPOL uniós ellenőrzéssorozathoz kapcsolódik.

A biztonsági öv és a gyerekülések használatát ellenőrzik fokozottan a rendőrök a ma kezdődő és csütörtökig tartó országos akcióban. Gyöngyösön és a térségében több akciócsoportban 25 rendőr dolgozik. A környék településein is fokozottan figyelnek a rend őrei több időpontban több helyszínen is megállíthatják az autósokat.
A rendőrség szerint hazánkban még mindig kevesebben kötik be a biztonsági övet és ritkábban használják a gyermeküléseket, mint a legtöbb az uniós tagállamban.
A most megállított autósok között mindenki bekötött biztonsági övvel vezetett, ha ezt valaki mégsem így teszi, akkor akár húszezer forintot is fizethet.
A szabálysértési eljárás 30 ezer forinttól, 150 ezer forintig terjedhet.
Az unió azt tűzte ki célul, hogy 2010-ig a felére csökkenjen a közúti balesetben elhunytak száma Európában. Ennek két fő területe van: a gyorshajtások visszaszorítása és a biztonsági övek használata. – áll a rendőrség honlapján.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-02-17 )

Tovább az archívumra