Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Saját áruját sem vihette el állítólagos tartozása miatt egy bérlő a gyöngyösi bevásárlóközpontból

Saját áruját sem vihette el állítólagos tartozása miatt egy bérlő a gyöngyösi bevásárlóközpontból

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Rendőröket hívtak délelőtt jogi vita miatt egy Gyöngyösi belvárosi bevásárlóközpontba. Az egyik üzlet bérlője összecsomagolta áruját – elhozni azonban már nem tudta. Az üzemeltető szerint tartozik a bérleti díjjal. A bérlő és az üzlethelyiség tulajdonosa még tárgyal.

2006 decemberében nyitotta meg kapuit a város első és egyetlen plázája. Úgy tűnik, az ott üzlethelyiséget bérlők közül nem mindenkinek váltak be a számításai. Információink szerint most az egyik papírárut forgalmazó cég döntött úgy, kivonul. Az árut már bedobozolták, elvinni azonban már nem tudta azt a kereskedő. A tulajdonos cég utasítására ugyanis az ott lévő biztonsági őrök felszólították őt, hogy az áruját nem viheti ki az üzletházból.
Egy neve elhallgatását kérő illetékes szerint a pláza üzemeltetője úgynevezett zálogjogot kívánt érvényesíteni az állítólagosan vele szemben fennálló bérleti díjtartozás fejében. Soltész Bálint, a megyei rendőr-főkaptányság sajtóreferense elmondta, délelőtt értesítették a rendőrséget, de intézkedésre nem került sor. Úgy fogalmazott: mindkét felet figyelmezették a jogkövető magatartás betartására. Kerestük az illetékeseket, de egyelőre nem nyilatkoztak. Úgy tudjuk, ügyvédjeikkel együtt folyamatosan tárgyaltak a vitás ügyben.

Pálinkás Ildikó


Az Aktuális napi hírei (2009-02-18 )

Tovább az archívumra