Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Módosítanák a napi standolásról szóló törvényt, így csak havonta kellene elvégezniük a vendéglátósoknak ezt a feladatot

Módosítanák a napi standolásról szóló törvényt, így csak havonta kellene elvégezniük a vendéglátósoknak ezt a feladatot

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ismét megbukhat az a kezdeményezés, mely szerint naponta kell standolniuk a vendéglátó- ipari egységeknek. A tervek szerint március elsejétől már csak havonta kell készletnyilvántartást vezetniük a szakembereknek.

4 évvel korábban egyszer már bevezették a napi standolást, amit egy hónap múlva el is töröltek. Idén február elsejétől újra megpróbálták a vendéglátósokat napi készletforgalom vezetésre bírni, ám a szakemberek idén is tiltakoztak ellene.
A vendéglátósok idén is aláírásgyűjtéssel tiltakoztak a törvény módosítása ellen, melynek értelmében minden nap kötelezően kell standolniuk. Ha az újabb módosítást elfogadják március elsejétől visszaáll a rend, és csak havonta kell majd készletforgalmi nyilvántartást vezetniük, ami lényegesen kevesebb munkával fog járni.
Sokan tiltakozásképp beszüntették néhány kevésbé fontos alkoholos termékük árusítását, ám ezzel jelentősen csökkent a bevételük és a forgalmuk is. Ezért minden vendéglátós reméli, márciustól végleg megszüntetik a napi készletforgalmi nyilvántartást.

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2009-02-19 )

Tovább az archívumra