Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Hospinvest anyagi helyzetét firtató levelezésről is vitáztak a gyöngyösi képviselők

A Hospinvest anyagi helyzetét firtató levelezésről is vitáztak a gyöngyösi képviselők

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az éves költségvetés előtti közmeghallgatásra építve több napirendi pontot is tárgyalt mai ülésén Gyöngyös grémiuma. A képviselőtestület elé került ezen kívül egy, a HospInvest működését érintő levélváltás is.

A napirendi pontok előtt Keresztes György, a Polgári Frakció tagjának korábbi interpellációjára érkezett írásos reakció. A képviselő ebben a gyöngyösi kórházat is működtető HospInvest Zrt. tényleges anyagi helyzetéről érdeklődött. Hiesz György polgármester szerint a jövőbeni helyzetről csak a márciusban a grémium elé kerülő pénzügyi-szakmai tervből lesz érdemes tájékozódni.
A levélváltásba bekapcsolódott Kollányi Gábor is. A kórházkonszern elnöke válaszában azt írta: csak a helyi leányvállalat éves mérlegéről kell tájékoztatniuk az önkormányzatot, melynek ezen túl nincs beleszólása a cég belügyeibe. Kérte: pénzügyi helyzetüket illetően ne tekintsék hivatalos forrásnak a cégről megjelent sajtócikkeket, a képviselő aggodalmait a kórház gazdasági működésének biztonságáról pedig elméleti fejtegetéseknek minősítette.
Keresztes György sérelmezte azt is, hogy kérése ellenére nem juthatott adóigazoláshoz arról, mennyi iparűzési adót fizet a városnak a HospInvest. A választ végül ebben a formában – a grémiummal ellentétben – nem fogadta el.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2009-02-19 )

Tovább az archívumra