Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Radikális és gyors lépésekre van szükség Magyarországon, hogy kilábaljon mostani, kritikus állapotából.

Radikális és gyors lépésekre van szükség Magyarországon, hogy kilábaljon mostani, kritikus állapotából.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Erről beszélt Demján Sándor a gyöngyösi Liberális Klub legutóbbi összejövetelén. A Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke szerint először a termelés járulékait kell csökkenteni.

Demján Sándor a Reformszövetség tagjaként részt vett annak a programcsomagnak az elkészítésében, amelyet múlt szombaton hozott nyilvánosságra a szakértőkből álló testület. Az elképzeléseket az SZDSZ és az MDF támogatja, a Fidesz azonban nem. A miniszterelnök szerint az irány jó, a program társadalmi hatása azonban dermesztő lehet. Demján Sándor szerint javaslataik részletekben is beemelhetők a kormány tervei közé.

Demján Sándor hozzátette: a Reformszövetség programjával is legalább 15 évre van szükség az ország stabilitásának megteremtéséhez. Mint mondta: a legfontosabb most a gazdaság élénkítése, ezért először az ipari termelés terheit kellene csökkenteni, minden más csak ezután következhetne. A tömeges elbocsátásokat azonban már most sem lehet megakadályozni. Demján Sándor októberben még arról beszélt: 100 ezer ember kerülhet az utcára a válság hatásai miatt. Jelenleg rosszabbnak látja a helyzetet. A nemzetközi valutaalap hitelével ugyanis csak egy időre sikerült elérni, hogy ne fenyegessen az államcsőd veszélye, most minden azon múlik, hogyan használja fel az állam ezt a pénzt.

Demján Sándor kifejtette: a felelősség nem csupán a politikusoké, a magyarság egészének kell tennie a kilábalás érdekében, ehhez pedig a társadalom szerkezetében is változásokra van szükség.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2009-02-25 )

Tovább az archívumra