Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A tűzoltás és a tűzmegelőzés mellett a tűzoltóknak szinte már napi feladatai közé tartozik a műszakimentés is

A tűzoltás és a tűzmegelőzés mellett a tűzoltóknak szinte már napi feladatai közé tartozik a műszakimentés is

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gyöngyösi tűzoltók ezt gyakorolhatták a városi MÉH telepen, ahol egy roncsba szorult személy kellett kimenteniük.

És az elmélet átismétlése után jöhetett a nehezebb része a feladatnak. A tűzoltóőrnagyot kellett a fiúknak kimenteniük az autóroncsból.
A statisztikák szerint hét százalékkal volt kevesebb tavaly az előző évhez képest a közúti balesetek száma Magyarországon, mégis a közúti balesetet szenvedett autósok mentése a tűzoltók számára napi rutin.- mondja a szakember. A klasszikus tűzoltási és tűzmegelőzési feladatok mellett az utóbbi években egyre több az ilyen jellegű mentésük.
Ezeknél a baleseteknél az üzemanyag fokozott veszélyforrás, ezért első esetben áramtalanítják a gépjárművet, de fokozott veszélyforrás lehet a légzsák, amit itt most ezzel a speciális eszközzel le is zárnak. Az is fontos hogy a tűzoltók mindig a mentőkkel együttműködve dolgozzanak.
A telepen három roncson gyakorolhattak a tűzoltók. Itt most a legbonyolultabb mentési körülményt, amikor is teljesen szét kellett bontaniuk az autót.
Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-02-25 )

Tovább az archívumra