Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 2009 a Kulturális Turizmus Éve

2009 a Kulturális Turizmus Éve

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Találj rá a saját utadra! –így csalogatja az utazni vágyókat az idén a 32. alkalommal megrendezett idegenforgalmi szakkiállítás a budapesti Vásárvárosban. A rendezvényen 4 napon át 800 cég kínálja programjait, kalandtúráit, kedvezményes útjait. A díszvendég: Görögország.

Békéscsabán még mindig kolbászból van a kerítés, bár az utazni vágyók zsebében a gazdasági válság hatására, kevesebb a nyaralásra szánt összeg. Ez már kiderült az idegenforgalmi kiállítás első napján. Az utazási szokások átalakulását jelzi, hogy a belföldi utak kelendőbbek, sokan döntenek úgy külföldi nyaralás helyett hazai úti célt választanak. Így a szakemberek is speciális csomagokat kínálnak.

Ezért a kulturális turizmus évében fesztiválokkal, a bor és gasztronómiai rendezvényekkel együtt kínálják a fürdőzési lehetőségeket, az épített örökség bemutatását. Sós Tamás a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, a gyöngyösi Mátra Múzeumot népszerűsítette.

Gyöngyös és a Mátra térségében is összekapcsolták a kulturális élmények és a kalandtúrák kínálatát.

A kiállítás díszvendége idén egy régi kedvenc, Görögország, de különleges programokkal készült Japán is. Az I. Európai Leader Expo pedig bemutatja a falvakat és azok piaci kínálatát is.

Pásztor Csilla


Az Aktuális napi hírei (2009-02-27 )

Tovább az archívumra