Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Für Lajos szerint a Magyar Gárdára szükség van, hiába tiltották be

Für Lajos szerint a Magyar Gárdára szükség van, hiába tiltották be

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A korábbi honvédelmi miniszter Gyöngyöshalászon tartott fórumán az egykori MDF-kormányt is bírálta, mert szerinte nem léptek fel elég határozottan a korábbi rendszer felelősei ellen.

Ötvenhatos hősből mára antiszemita neonáci lettem – jelentette ki Dr. Für Lajos, az MDF-kormány honvédelmi minisztere a Hazától a Nemzetig fórumsorozat vendégeként Gyöngyöshalászon. A történészprofesszor a kommunizmus áldozatainak emléknapjának ünnepi szónoka volt a településen, ahol azt az MDF- kormányt is bírálta, melynek minisztere volt.

Für Lajos az általa felavatott Magyar Gárdáról szólva kifejtette: habár betiltották, a mozgalomra szükség van, hiszen „szinte nincs is már magyar hadsereg”.
Szerinte az ügy maga megkerülhetetlen, hozhatnak bármilyen ítéletet. Kifejtette: a Gárda segítségével edzett fiatalok nőhetnek fel, akárcsak a leventemozgalomban. A szellemi kiképzés pótolja mindazt, amit az iskola nem ad meg: a tiszta, egészséges nemzettudatot. Ez kell ahhoz, hogy meglegyen a nemzeti teherbíróképességünk – vélte a korábbi miniszter

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2009-02-27 )

Tovább az archívumra