Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyösön a csaknem 10.000 nyugdíjasból, mindössze 10 százalékuk veszi igénybe a város által nyújtott szociális támogatásokat

Gyöngyösön a csaknem 10.000 nyugdíjasból, mindössze 10 százalékuk veszi igénybe a város által nyújtott szociális támogatásokat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A legutóbbi Idősügyi Tanács összejövetelén a nyugdíjasokkal szakember ismertette a szociális ellátás formáit.

Az idős ember ameddig csak tud és szeretne maradjon saját környezetében – hangsúlyozta Beneiné Maka Piroska. Õk ebben segítenek, a nyugdíjasokat saját lakásukban látják el, több lehetőséget is ismertetett az idősügyi tanács tagjaival. A házi segítségnyújtás intézményét most összesen 66 veszik igénybe a városban. Ezen szeretnének a szakemberek változtatni.

A szakember a támogatószolgálatról és a jelzőrendszeres segítségnyújtásról is beszélt. Az utóbbit 65 év felett vehetik igénybe, a készülék nemcsak az idős emberek egészségét védi, hanem biztonságát is, hisz riasztóként is szolgál. A nyugdíjasok ilyen tanácskozások alkalmával mindig az őket érintő aktualitásokról beszélnek.

Az önkormányzat, mint intézményfenntartó ezekben a szociális juttatásokban támogatást is biztosít. A szolgáltatások nagy része térítésköteles, de minden esetben figyelembe veszik az egyéni körülményeket. A tanácskozáson a nyugdíjasok és a városi televízió szorosabb együttműködéséről is szó volt, illetve a polgármester tájékoztatta a tagokat a város új beruházásairól is.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-02-27 )

Tovább az archívumra