Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hurrá, nyaralunk!

Hurrá, nyaralunk!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egyiptom, Tunézia, Törökország. Korábban igen közkedvelt utazási célpontjai voltak a magyar embernek, most azonban az arab országok iránti kereslet visszaesett. Az eddig is népszerű nyaralóhelyek, mint például Horvátország, Ciprus és Görögország ma is sok magyar turistát fogad. Elkezdődött a nyaralás időszaka, az egyik gyöngyösi utazási iroda tapasztalat szerint leginkább ez hetes üdülést választanak a helyiek, idén pénztárcakímélő megoldás lehet a buszos utazás, amellyel ugyan hosszabb menetidővel, de tengerparton üdülhetünk.

Határok nélkül, a világ szinte összes pontjára elutazhatunk egy kellemes nyaralásra. Az utazási irodák prospektusai gyönyörű képekkel csábítják a turistákat. Elkezdődött a nyaralás időszaka, egyre többen érdeklődnek az irodában. Mint megtudtuk: főként egy hetes és 10 napos nyaralást terveznek a gyöngyösiek, az úti célok azonban kis mértékben, de változtak.

– Egy-két úti célra kicsit gyengült az érdeklődés, mint például Törökország, Tunézia, Egyiptom, oda is vannak foglalások, ugyanúgy érdeklődnek, csak nem olyan sokan, mint eddig – mondta el Szabóné Havellant Bogáta, az egyik utazási iroda referense.

Görögország, Spanyolország, Ciprus és Bulgária viszont még mindig népszerű nyaralóhelyek a magyarok számára. Sokan keresik a Last Minute ajánlatokat is, hisz azzal jobb áron utazhatnak, viszont Havellant Bogáta szerint tervezni nehezebb ilyen utakkal.

– Last Minute utakat folyamatosan kapunk, nyilván a megmaradt helyeket leakciózzák, egy két héttel utazás előtt, vagy akár pár nappal utazás előtt is kaphatunk ilyen last minute akciókat, nyilván ezt előre mi sem tudjuk – tette hozzá.

Akik belföldön nyaralnának, főként az interneten keresztül keresnek szállást, de az irodában is érdeklődnek, leginkább balatoni wellnesezés iránt.

Fontos, hogy ha nyaralást tervezünk, nézzük meg, hogy az okmányok érvényesek-e, és a foglalásnál, az utazáshoz szükséges okmányon szereplő neveket adjuk meg.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 5. rész
10:05
Reklám
10:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:06
Reklám
19:09
Oroszlánkölyök - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tel-Aviv
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság