Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Világhálóra kerültek Gyöngyös és a Mátra nevezetességei

Világhálóra kerültek Gyöngyös és a Mátra nevezetességei

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Heves megyei Kereskedelmi és Iparkamara olyan navigációs térképet készített a térségről, amely azokat a turistákat, átutazókat segíti, akik egy- egy nevezetességet, szálláshelyet, vagy éttermet keresnek a környéken.

Az „Elektronikus Túravezető” egy órán keresztül mutatja be Gyöngyös nevezetességeit. A Heves megyei Iparkamara 14 darab mp4-es lejátszót ajándékozott a városnak, amelyek majd a Tourinform irodába kerülnek és egy térképpel együtt, bárki kibérelheti azokat. A digitális túravezető két idegen nyelven 180 látványosságot mutat be. A kamara régiós pénzekből finanszírozta ezt a projektet.

Egerben már működik a turistákat navigáló rendszer. A kamara célja, hogy a térségünkbe érkezők minél tovább maradjanak, és minél több szolgáltatást vegyenek itt igénybe. Ezért is készül turisztikai rendezvénynaptár is, ami olyan régiós programokat kínál, ami helyben tartja a turistákat.

A tervek szerint a következő állomás a Tisza tó és környéke feltérképezése. Az adatokat a navigációs berendezések júniustól elérhetik, így aki Gyöngyös felé utazik és egy pincészetet, vagy egy éttermet keres, az a navigációs rendszeréből már útközben kiválaszthatja a kívánt uticélt.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-03-17 )

Tovább az archívumra