Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Beruházások, pályázatok

Beruházások, pályázatok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több pályázat benyújtásáról is döntött a gyöngyösi képviselő-testület a nyári szünet előtti utolsó ülésén. A grémium több mint ötven napirendi pontot tárgyalt, és egyebek mellett három testvérvárosi megállapodást is jóváhagyott.

A grémium módosította 2016-os költségvetését, és elfogadta a városüzemeltetési igazgatóság beszámolóját a költségvetésben foglalt munkák állapotáról. A dokumentum mintegy nyolcvan felújítási vagy beruházási munkáról ad számot. Kiderül belőle egyebek mellett, hogy a zsellérközös területeken a szennyvíz- és ivóvízvezetékek kiépítése befejeződött, a terület rehabilitációja a gázvezetékek építésével folytatódik. A nyáron várható munkák közül két körforgalom kialakítása jelenti a legnagyobb beruházást.

Az észak-nyugati városrész rehabilitációjára az önkormányzat pályázatot nyújt be a Területi Operatív Program kiírására. A projekt 520 millió forintból valósulna meg, és egyebek mellett épületfelújításokat, közműfejlesztést, a közterületek felújítását, és közösségi helyek kialakítást tartalmazza. Ugyancsak pályázik az önkormányzat a Mátra Művelődési Központ energetikai korszerűsítésére. Erre a célra nyertes pályázat esetén összesen 230 millió forintot fordíthat a város.

A Fecske Úti Tagóvoda konyhájának felújítására a beruházás mintegy 26 millió forintos költségeinek a felét nyerheti el az önkormányzat egy hazai forrású pályázaton. A Fecske Úti Tagóvoda konyhájában közel negyven éve nem volt felújítás, amire azért is nagy szükség lenne, mert a konyha három másik intézményt is kiszolgál.
Döntés született a 2016/2017-es nevelési évben induló óvódai csoportok létszámáról. Az áprilisi beíratáson összesen 269 gyermek felvételéről döntöttek a város óvodái, így a kilenc intézmény 42 csoportjában 871 lesz a gyermekek száma. Az óvodai csoportok áltagos létszáma húsz fő.

A grémium támogatásokról is döntött. Hiesz György polgármester javaslatára a gyöngyösi születésű, Mátrafüreden élő triatlon-versenyző, Kovács Zsófia olimpiai felkészülését a grémium ötszázezer forinttal támogatta a sporttámogatási tartalék keret terhére. A grémium jóváhagyta, hogy a polgármesteri keret terhére a Kékes Kutató Mentő Alapítvány százezer forintos támogatásban részesüljön, valamint azt is, hogy dr. Tatár László alpolgármester ugyanekkora összeggel segítse a Katona József Úti Tagóvoda eszközvásárlását. A testület egyetértése kellett ahhoz is, hogy a Fidesz-frakció három képviselője személyenként ötvenezer forinttal támogathassa a tűzoltóság eszközbeszerzését.
A képviselők szavazataikkal három megállapodást is szentesítettek: a macedóniai Stip és a törökországi Manisa így Gyöngyös testvérvárosává vált, míg a Munkácsi járás településeivel mint testvérterülettel működik együtt az önkormányzat.


Tovább az archívumra