Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új körforgalmak épülnek

Új körforgalmak épülnek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Régóta várt felújítás kezdődhet meg Gyöngyös két útkereszteződésében is. Az autósoknak a következő hónapokban a Deák Ferenc és Dr. Harrer Ferenc utca, valamint a Jókai Mór és Alkotmány utca kereszteződésénél kell forgalomkorlátozásra számítaniuk a körforgalom kiépítése miatt. A munkákat a nagy forgalom és a gyakori balesetek indokolják. A kivitelezés a tervek szerint július közepén kezdődik és szeptember végéig tart. Az önkormányzat kéri a lakosok megértését és türelmét.

Két autó ütközött össze a Jókai és az Alkotmány úti kereszteződésben. Ezek a képek még áprilisban készültek, a sárgán villogó lámpák miatt nem adta meg az egyik autós az elsőbbséget és ekkor történt a baleset. De ez a karambol csak egy a sok közül. A veszélyes csomópont hamarosan a múlté lesz, hiszen júliusban elkezdődik itt, és a Deák Ferenc – Harrer Ferenc utca kereszteződésében a körforgalom-építés. A munkákat a csomópontok balesetveszélyessége is indokolja.

– A forgalom is indokolja, itt mindnyájan tudjuk, hogy nagy áteresztőképessége van a csomópontnak, ugyanígy a Deák-Kertész utcai csomópontban, ott is nagy az átmenő forgalom. Tehát maguk a forgalmak is igénylik a körforgalmat meg a balesetveszélyesség is – fogalmazott Molnár József beruházási főelőadó.

A kivitelezési munkálatokra 48 millió forintot szán az önkormányzat. Elsőként a domb aljában található kereszteződésben kezdődnek meg a munkák július közepén, és mivel öt ütemben készül el a körforgalom, az autósok folyamatosan át tudnak haladni a munkaterületen, nem lesz teljesen lezárva a szakasz, ellentétben a Jókai úti csomóponttal.

– Itt a körforgalomnak mind a négy ága le lesz zárva, várhatóan augusztus elsejétől. Ez azt is jelenti, hogy a Bartóktól Szent István és a Magyar utcától minden egyes ide futó út az zsákutcává fog válni – hangsúlyozta Molnár József.

Hozzátette azt is: a forgalmi rend változásáról több felületen is lehet tájékozódni. Az önkormányzat számít a lakosság türelmére, és mindenkit arra kér, hogy az építkezés ideje alatt figyelmesen, és a jelzőtáblák szerint közlekedjen az érintett helyeken.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Rendszerváltó televíziók - dokumentumfilm
14:59
Mátrai sípályák - kisfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tunézia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Muzsla Néptáncegyüttes
19:12
Reklám
19:15
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:38
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság