Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új körforgalmak épülnek

Új körforgalmak épülnek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Régóta várt felújítás kezdődhet meg Gyöngyös két útkereszteződésében is. Az autósoknak a következő hónapokban a Deák Ferenc és Dr. Harrer Ferenc utca, valamint a Jókai Mór és Alkotmány utca kereszteződésénél kell forgalomkorlátozásra számítaniuk a körforgalom kiépítése miatt. A munkákat a nagy forgalom és a gyakori balesetek indokolják. A kivitelezés a tervek szerint július közepén kezdődik és szeptember végéig tart. Az önkormányzat kéri a lakosok megértését és türelmét.

Két autó ütközött össze a Jókai és az Alkotmány úti kereszteződésben. Ezek a képek még áprilisban készültek, a sárgán villogó lámpák miatt nem adta meg az egyik autós az elsőbbséget és ekkor történt a baleset. De ez a karambol csak egy a sok közül. A veszélyes csomópont hamarosan a múlté lesz, hiszen júliusban elkezdődik itt, és a Deák Ferenc – Harrer Ferenc utca kereszteződésében a körforgalom-építés. A munkákat a csomópontok balesetveszélyessége is indokolja.

– A forgalom is indokolja, itt mindnyájan tudjuk, hogy nagy áteresztőképessége van a csomópontnak, ugyanígy a Deák-Kertész utcai csomópontban, ott is nagy az átmenő forgalom. Tehát maguk a forgalmak is igénylik a körforgalmat meg a balesetveszélyesség is – fogalmazott Molnár József beruházási főelőadó.

A kivitelezési munkálatokra 48 millió forintot szán az önkormányzat. Elsőként a domb aljában található kereszteződésben kezdődnek meg a munkák július közepén, és mivel öt ütemben készül el a körforgalom, az autósok folyamatosan át tudnak haladni a munkaterületen, nem lesz teljesen lezárva a szakasz, ellentétben a Jókai úti csomóponttal.

– Itt a körforgalomnak mind a négy ága le lesz zárva, várhatóan augusztus elsejétől. Ez azt is jelenti, hogy a Bartóktól Szent István és a Magyar utcától minden egyes ide futó út az zsákutcává fog válni – hangsúlyozta Molnár József.

Hozzátette azt is: a forgalmi rend változásáról több felületen is lehet tájékozódni. Az önkormányzat számít a lakosság türelmére, és mindenkit arra kér, hogy az építkezés ideje alatt figyelmesen, és a jelzőtáblák szerint közlekedjen az érintett helyeken.


Tovább az archívumra