Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyári karbantartás

Nyári karbantartás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A tervezettnél korábban végzett a kivitelező a Mérges úti kazánház és az egyes számú központi elosztó akna közötti távvezeték cseréjével. A közel 4500 lakost érintő csőcsere ideje alatt az érintett háztartásokban nem volt meleg víz, és a Mérges úti garázsokat sem használhatták. Ez a korszerűsítés a nyári időszakra tervezett karbantartások egyik legnagyobb munkája volt, már csak apróbb munkálatok és a műszaki átadás vár a szakemberekre.

Az előkészületi munkák zajlanak a Mérges úti kazánház előtt, június elején készültek ezek a képek, amikor a kazánház és az egyes számú központi elosztó akna közötti távvezeték cseréjét kezdték meg a szakemberek. A csőcsere a Bethlen Gábor, a Koháry utcában és a Belváros téren élőknek okozhatott kellemetlenséget, hiszen a tervek szerint 10 napig kellett volna nélkülözniük a meleg vizet, ám a megfelelő munkakörülmények miatt a vártnál hamarabb végeztek a korszerűsítéssel.

– Mi úgy terveztük, hogy június 13-tól 23-ig terjedő időszakban elvégezzük, a kivitelezővel egyeztetve a munkafolyamatokat koordinálva sikerült öt nap alatt, tehát 18-ra végeznünk – közölte Dorsánszki Zsolt vezérigazgató.

Most pedig ez a látvány fogadja az erre közlekedőket. Bár visszaállt a melegvíz-szolgáltatás, és a garázsokat is lehet már használni, néhány kisebb munka még hátravan, ám ezeket a lakosok már nem fogják érzékelni.

A Madách utca ezen szakaszát lezárták, ám a kivitelező cég ügyvezetője szerint a munka legnagyobb részét műhelyben végezték, hogy minél kevesebb kellemetlenséget okozzanak az itt élőknek.

A nyári időszakban a társaság mindig betervezi a hő központok karbantartását, és felújítását, ez idén is így történik. A Mérges úti szakaszon a következő hónapban útfelújítás kezdődik, ezért tervezték június hónapra a csőcserét.


Tovább az archívumra