Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gazdára talált az EB-mez

Gazdára talált az EB-mez

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hatszázezer forintért kelt el az a dedikált mez, amit a Gyöngyös Város Barátainak Köre bocsájtott árverésre az Európa Bajnokság idején. A magyar labdarúgó válogatott hivatalos mezét a kontinens tornán részt vett válogatottunk összes játékosa aláírta, a bevételt pedig jótékonysági célokra fordítják.

Jótékonysági célra ajánlotta fel Gyöngyös Város Barátainak Köre azt a labdarúgó mezt, amit az Európa bajnoki részt vevő magyar válogatott minden játékosa ellátott kézjegyével. A dedikált mezből befolyt összeget hátrányos helyzetű sportolók megsegítésére fordítják, az árverést egy belvárosi rendezvényen tartották meg.

– Az ötlet onnan jött, hogy Sípos Jenő a baráti kör elnökségének tagja, Magyar Labdarúgó Szövetségnek a szóvivője és ő szerezte meg ezt a mezt, ő vállalta, hogy alá tudja íratni ezt a mezt és közös ötlet volt, az hogy akkor egy árverésen értékesítsük ezt a mezt – sorolta Balázs Ernő, a kör elnöke.

A Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője is a kezdeményezés élére állt. A Gyöngyösről származó Sípos Jenő azt mondja: a licitet megnyerő vásárló és a kedvezményezett egyaránt jól járt az aukcióval.

– Aki megszerzi a mezt, az egy komoly ereklyéhez jut, másrészt pedig majd a kedvezményezett, aki ennek a kedvezményezettje lesz, az pedig valóban egy olyan élményt kap a meznek köszönhetően, amikor eszébe jut majd egyrészt a magyar labdarúgó válogatott, meg egyrészt az, hogy Gyöngyösön azért vannak segítőkész emberek – vélekedett Sípos Jenő.

A dedikált mez kikiáltási ára 55 ezer forint volt, ami végül hatszázezer forintért talált gazdára. A nyertes licitáló pedig az egyik gyöngyösi rádió műsorvezetője volt, ő azonban nem saját részére vásárolta meg a mezt.

– Igazából nem én döntöttem így, hanem az FM7 Rádió ügyvezetője illetve a főnökség, hogy mi szeretnénk a rádióban tudni Dzsudzsák Balázs mezét, amit ugye minden játékos aláírt, így tulajdonképpen az ő ötletük volt – mesélte Győri Niki.

A válogatott szerelését pedig a rádió stúdiójában helyezik el. Gyöngyös Város Barátainak Köre a napokban dönt arról, hogy melyik szervezet, vagy hátrányos helyzetű sportoló számára ajánlja fel a befolyt összeget.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Döntés előtt 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:05
Döntés előtt 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
10:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:15
Zeneiskolások előadása - Szita Jázmin - Telemann: Menüett
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:05
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság