Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egyre több a tarlótűz

Egyre több a tarlótűz

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megnövekedett a tarlótüzek száma az elmúlt 2 hónapban Heves megyében. A nyári betakarítási munkák igen tűzveszélyesek. Azért, hogy elkerüljük a bajt, illetve a nagy anyagi kárral járó tűzeseteket, érdemes betartani a tűzvédelmi, megelőzési jellegű szabályokat, így például azt, hogy a munkagépek tűzoltó készülékkel legyenek ellátva, megfelelő védőburkolás legyen az akkumulátorokon és ne dohányozzunk az érintett területen – hívja fel a figyelmet a Heves megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Már javában zajlik az aratás országszerte, amely minden mezőgazdasági dolgozónak nagy erőfeszítést jelent. Amellett, hogy nagyon oda kell figyelni a munkálatokra, a tűzveszéllyel is számolni kell. A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakemberei óvatosságra intenek mindenkit, aki érintett ebben.

– Fontos, hogy a munkagépet tilos a gabonatáblán, illetve a tarlón üzemanyaggal feltölteni. Az aratást lehetőleg már a közút illetve a vasútvonalak mentén kell először elvégezni, és ezek mellett 3 méteres védőszántást kell kialakítani – mondta el Tankóné Antal Erika megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Az elmúlt hetekben több veszélyes tűzeset is történt megyénkben. Nemrégiben Tarnaméra közelében égett le több mint 20 hektár, június végén pedig lábon álló gabona égett 2 hektáron Karácsond közelében.

Az aratást végző munkagépeket kötelező, megfelelő tűzoltó-készülékkel felszerelni, és védőburkolást tenni az akkumulátorokra – mondja Tankóné Antal Erika, szóvivő. Aki tarlóégetést szeretne véghezvinni, előtte 10 nappal kötelezően be kell jelentenie az illetékes katasztrófavédelmi kirendeltségen.


Tovább az archívumra