Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyösre látogattak a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem vezérkari tanfolyamának végzős hallgatói

Gyöngyösre látogattak a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem vezérkari tanfolyamának végzős hallgatói

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyös közigazgatási rendszerét Hiesz György polgármester mutatta be, de szakértők beszéltek a város bűnmegelőzési stratégiájáról és a katasztrófavédelemről is.

Több mint 10 éve hagyomány már, hogy a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem vezérkari tanfolyamának végzős hallgatói Gyöngyösre látogatnak. Ez a tanfolyam a magyar köztársaság legmagasabb szintű katonai továbbképzése. A leendő tábornokoknak nemcsak a katonai és hadászati témákban kell felkészültnek lenniük, hanem az uniós és a hazai városok életét is ismerniük kell.

A polgármesteri Hivatal dísztermében Hiesz György polgármester tartott előadást a város közigazgatási feladatairól, az aktuális gazdasági helyzetről és a pályázati lehetőségekről is beszéltek.

A különböző minisztériumok, rendőrségek, honvédségi alakulatok és katasztrófavédelmi igazgatóságok után az ország több nagyobb városának problémáival és lehetőségeivel is megismerkednek majd a katonai vezetők.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-03-24 )

Tovább az archívumra